Mutti - Industria Conserve Alimentari to włoska firma specjalizująca się w żywności konserwowanej, szczególnie w sektorze pomidorowym, założona w 1899 roku w Piazza di Basilicanova, dzielnicy w Montechiarugolo, w prowincji Parma.
Historia
Firma została założona przez Callisto i Marcellino Mutti (1862–1941) pod nazwą Fratelli Mutti na Piazza di Basilicanova, jako firma zajmująca się konserwowaniem pomidorów.
W 1911 r. zarejestrowano znak towarowy „two lions”, a firma uzyskała pierwszą nagrodę w postaci certyfikatu Złotego Medalu Pierwszej Klasy na Międzynarodowej Wystawie Przemysłowo-Rolniczej w Rzymie. W 1914 Mutti uzyskała certyfikat Wielkiego Krzyża i została zapisana do Gran Libro d'Oro dei Benemeriti del lavoro.
W tym okresie historyczna fabryka na Piazza była połączona z linią tramwajową Parma-Traversetolo/Montecchio.
Wraz z rozwojem technik konserwacji, w 1922 r. Mutti zaczęło produkować podwójnie skoncentrowaną pastę, a w 1927 r. firma nadal się rozwijała dzięki przejęciom innych firm zajmujących się konserwacją.
Co to znaczy Mutti?
Dowiedz się co oznacza „Mutti” razem z opisem definicji tego słowa. Jak je stosować, oraz jak się nim poprawnie posługiwać.
O tym, co to jest Mutti przeczytasz w tym materiale.
tagi:
- co to znaczy
- co jest znaczy
- co oznacza
Wszystkie publikowane materiały są weryfikowane przez naszą redakcję.