Wermiszel

Wermiszel to rodzaj makaronu, który jest cienki i długi, podobny do spaghetti, ale cieńszy.

Słowo „vermicelli” pochodzi od włoskiego słowa „vermicello”, które oznacza „małe robaki” ze względu na jego cienki, podobny do robaka kształt. Wermiszel jest powszechnie stosowany w wielu kuchniach na całym świecie, w tym w kuchni włoskiej, azjatyckiej i bliskowschodniej.

Jest często stosowany w zupach, sałatkach, zapiekankach i deserach. W niektórych kulturach wermiszel jest również używany w słodkich potrawach, takich jak indyjski deser „seviyan kheer”, czyli pudding z wermiszelu, mleka i cukru.


Co to znaczy Wermiszel?

Dowiedz się co oznacza „Wermiszel” razem z opisem definicji tego słowa. Jak je stosować, oraz jak się nim poprawnie posługiwać.

O tym, co to jest Wermiszel przeczytasz w tym materiale.

tagi:

  • co to znaczy
  • co jest znaczy
  • co oznacza

Wszystkie publikowane materiały są weryfikowane przez naszą redakcję.

Sprawdzanie pisowni i pomoc w ortografii

Wątpliwości językowe i wyjaśnianie pisowni trudnych wyrazów. Nie wiesz jak się pisze dane słowo? Znajdziesz tutaj informacje o zasadach pisowni, ortografii i regułach obowiązujących przy danym wyrazie lub wyrażeniu.

Widzisz błąd? Napisz nam o tym — naprawimy go!

W każdej chwili możesz do nas napisać. E-mail i wszystkie inne niezbędne informacje znajdziesz tutaj.